Staffan Kyrk

2010-05-12

Huggorm

Filed under: grod- och kräldjur — Tags: , , , — Staffan Kyrk @ 00:32
Huggormar

Huggormar

Huggormarna parar sig på våren vilket jag hade turen att få se nu när jag var ute. Det var en hona och minst tre hanar vid några varma solbelysta berghällar. Konkurrens om honan uppstod vilket ledde till konflikter. Det var full fart på ormarna och att se hur den starkaste hanen jagade bort de andra var en både intressant och underhållande upplevelse.

Missade att fånga en del av de mest spännande händelseförloppen på bild då jag var tvungen att hålla koll på flera ormar samtidigt som jag fotade, men jag klarade mig utan att bli ormbiten.

Huggormar, hane och hona

Huggormar, hane och hona

5 Comments »

 1. Än har jag inte sett årets första ormar och det grämer mig men det är otroligt roligt att du lyckades få se parande ormar och även få det på bild…

  mvh // Johannes

  Comment by Johannes Glännman — 2010-05-12 @ 10:26

 2. Jag gick över ett ganska stort område men ormarna var koncentrerade till ett ställe. Om du vet någon plats där huggormar brukar hålla till så är det nog inte för sent, det var i tisdags jag tog de här bilderna. De kan ha varit lite extra aktiva då eftersom det varit lite sämre väder dagarna innan och så kom det en riktigt varm soldag. Förra året fick jag bara se en enda huggorm som var dold i högt gräs så det här året har börjat riktigt bra, däremot har jag inte lyckats få syn på några grodor än…
  /Staffan

  Comment by Staffan Kyrk — 2010-05-13 @ 00:25

 3. Tjabba…

  Härliga bilder !
  Här ser man dessutom storleksskillnaden på den lite klenare och kortare hanen mot den längre kraftigare honan… Jädrigt läckra bilder så det är bara att lyfta på hatten och gratuera till underbara bilder och en fantastisk upplevelse ! :)

  Henke :)

  Comment by Henrik Hellemar — 2010-05-13 @ 10:13

 4. Tack! Har blivit lite mer ormintresserad efter den här händelsen så förhoppningsvis kommer det bli fler bilder på ormar snart.
  /Staffan

  Comment by Staffan Kyrk — 2010-05-13 @ 14:11

 5. Vilka bilder!! Måste varit en upplevelse att se! Men akta dig – inget kul med ormbett!
  /Marie

  Comment by Marie Gustafsson — 2010-05-15 @ 08:16

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress