Staffan Kyrk

2010-02-01

Artjakten

Filed under: fåglar — Tags: , , , , — Staffan Kyrk @ 17:49

Kajor

I lördags var jag ute med några andra för att försöka få syn på så många olika fågelarter som möljligt under en dag. Andra lag var ute med samma mål och resultaten jämfördes vid dagens slut. Mitt lag lyckades få ihop 61 arter vilket räckte till en andraplats i tävlingen, ett bra resultat! Det vinnande laget hade 65 arter. Hade lite otur med några vanliga fåglar som t.ex. gråhäger och kungsfågel men fick med bl.a. kungsfiskare och snösiska istället. Fick också se en duvhök vilket jag inte lyckats med under hela januari trots flera försök.

När man ska hinna se så mycket som möjligt hinner man inte ta så mycket bilder som annars, men det blev några ändå.

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress