Staffan Kyrk

2010-01-26

Mer övervintrande fjärilar

Påfågelöga (Inachis io), övervintrande

Igår gjorde jag ett återbesök till de övervintrande nässelfjärilarna, främst för att se om de flyttat på sig sen sist. Det hade de inte gjort men jag lyckades räkna till några fler. Hittade även ett exemplar av påfågelöga som hade gömt sig betydligt bättre än nässelfjärilarna. Alla fjärilar klarar inte vintern även om de är väl skyddade mot den värsta kylan, på golvet i det gamla huset låg det en hel del fjärilsvingar.

Testade att väcka påfågelögat en kort stund för att ta en bild på vingarnas ovansida med hjälp av en lampa. Fjärilen var inte så samarbetsvillig men jag lyckades ändå ta ett par bilden innan den fick återgå till sin vintersömn som kommer att vara några månader till.

2 Comments »

  1. tjusiga bilder

    Comment by kalle — 2010-02-27 @ 16:30

  2. Tack!

    Comment by Staffan Kyrk — 2010-02-27 @ 21:37

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress