Staffan Kyrk

2010-01-07

Gysinge

Filed under: fåglar,landskap — Tags: , , , , , , , — Staffan Kyrk @ 22:56

Sjörök vid forsarna, Gysinge.

Några bilder från gårdagens fototur till forsarna vid Gysinge bruk och Färnebofjärdens nationalpark i sällskap med andra fotografer från NaturfotoForum. Med temperaturer nedåt 30 °C uppstår fenomenet sjörök då vattnet dunstar i kontakten med den mycket kallare luften. Intressant att observera och avbilda.

Hade inte testat kamerautrustningen i sådan kyla innan så även det var intressant. Lärde mig att batterierna bör hållas varma och att zoomtelet inte funkar så bra när det fryser. Medtagen mat fryser den också men det gick att åtgärda på en av de eldningsplatser som finns på området. Det blev lite kallt om tårna så fodrade stövlar med plats för extra sockor kan vara bra till nästa gång, för forsarna vid Gysinge är helt klart värda att besöka igen!

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress